Dirigenten

Kasper Beck Hemmingsen har dirigeret Kammerkoret Carmina siden 2005 og er underviser desuden i korledelse som studielektor ved Musikvidenskab på Københavns Universitet, timelærer ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Sjællands Kirkemusikskole. Han tog i 2003 Musikpædagogisk Diplomeksamen i Kor- og Ensembleledelse fra Nordjysk Musikkonservatorium, hvor han bl.a. studerede hos Søren Birch og Jørgen Fuglebæk. Han har ligeledes studeret musikvidenskab ved Aarhus Universitet.
Han har deltaget i kordirigentkurser og masterclass under bl.a. Anders Eby, Alice Granum og i orkesterdirektion ved Dr. William la Rue Jones.

Hver uge arbejder han med kor på mange forskellige niveauer og i lige så forskellige sammensætninger, både ungdoms-, dame-, herrekor samt blandet kor, et arbejde hvor sund stemmebrug, klang og tekstnære fortolkninger er i fokus. Han dirigerer fast blandt andet også ”UAK”, og kaster sig gerne ud i diverse samarbejdsprojekter som kor- og orkesterkoncerter f.eks. med Kammerorkester Öresund, koncerter med kor og organister og andre musikere. Han benyttes jævnligt til korworkshop af Kor72, Danske Folkekor o.a.

Tidligere har han dirigeret OPERAkompagniets opsætning i 2008 af ”Dido og Aeneas” af Henry Purcell og gæstedirigeret Vendsyssels Symfoniorkester og Nordjyllands Amts Symfoniorkester og har som dirigent også været tilknyttet Aarhus KammerOpera.

I sin fritid er han medlem af bestyrelsen i Foreningen Danske Korledere.

www.k-b-h.dk